Policisté zastavili zfetovaného řidiče, v autě vezl další zásoby drogy

ZLÍN - Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení zastavili v Malenovicích osobní vozidlo značky Mercedes, které řídil zfetovaný šofér. Serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Za volantem auta seděl dvacetiletý řidič ze Zlína. Už na první pohled vykazoval známky nesoustředěnosti, policisté proto chtěli zjistit, zda mladý muž před jízdou požil alkohol. Dechová zkouška byla negativní. Policisté proto ještě u řidiče zkoumali, zda není pod vlivem drog. Zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek byla pozitivní na amfetamin. Řidič se přiznal, že den před jízdou užil pervitin.

„Policisté navíc při prohlídce vozidla našli sklenici plnou sušené rostlinné hmoty, zřejmě marihuany, a zatavenou injekční stříkačku s bílou krystalickou látkou uvnitř. Ve vozidle cestovali další tři mladí spolujezdci. U jednoho z nich našli policisté několik různých druhů tablet a zatavenou stříkačku s bílou krystalickou látkou,“ konstatovala Kozumplíková.

Zlínští policisté oběma mužům odebrali nalezené omamné a psychotropní látky a zaslali je do kriminalistického ústavu ke zkoumání.

Řidiči hrozí ve správním řízení za držení omamné a psychotropní látky a za řízení vozidla pod vlivem drog několikatisícová pokuta a zadržení řidičského průkazu. Pokuta ve správním řízení hrozí za držení drog také jeho spolujezdci.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x