V Rožnově přišlo k zápisům do prvních tříd 167 dětí

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Celkem 167 dětí dorazilo v Rožnově pod Radhoštěm k zápisům do prvních tříd v základních školách, které zřizuje město. Kromě pěti městských škol je v Rožnově ještě jedna soukromá a jedna krajská základní škola, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Tomáš Gross.

Zápisy do městem zřizovaných škol se uskutečnily v týdnu. Počet dětí se oproti loňskému roku zvýšil. „Máme 167 dětí, které jdou k zápisu poprvé. K tomuto počtu je ale potřeba přičíst asi dvě desítky dětí, jejichž rodiče po loňském zápisu požádali o odklad školní docházky,“ uvedl vedoucí odboru školství a sportu rožnovského městského úřadu Dušan Vrážel.

Na budoucí prvňáčky čekali ve školách starší spolužáci, kteří je provedli zápisem. „Při něm děti pedagogům prezentovaly znalosti barev, tvarů a také základy počítání a grafomotoriky,“ přiblížil Gross.

Na zápis se byl podívat místostarosta Rožnova Jan Kučera, kterému se líbila připravenost jednotlivých škol. „Zápisy jsou pestré, interaktivní a pro děti velmi hravé a zajímavé. Věřím, že takto bude vypadat i jejich vstup do školního roku,“ uvedl Kučera.

Kolik dětí ve skutečnosti usedne 3. září do školních lavic, bude známo v červnu až po projednání všech žádostí o odklad školní docházky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x