Otrokovice dají tři miliony na sociální služby

OTROKOVICE – Tři miliony na sociální služby dají Otrokovice. Rozdělí si je sedm organizací, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Stehlíková.

Rozdělení dotací schválilo zastupitelstvo města. Město každoročně vyhlašuje výzvu pro podávání žádostí o dotaci z rozpočtu města v oblasti podpory sociálních služeb, na základě které si organizace mohou podávat žádost o poskytnutí neinvestičních dotací na činnost. „Letos byla největší částka 1,5 milionu korun poskytnuta Charitě Otrokovice,“ uvedla Stehlíková.

Otrokovická charita provozuje devět služeb. „Chceme velmi poděkovat za dlouhodobou podporu činnosti naší organizace. Poskytujeme sociální služby pro seniory, lidi v krizi a další navazující aktivity převážně pro občany Otrokovic. Bez finanční podpory bychom měli problém zajistit jejich kvalitní fungování. Jsme rádi, že město myslí na potřeby organizací, které pomáhají lidem,“ řekl ředitel Charity Otrokovice Peter Kubala.

Druhým největším příjemcem dotace je Naděje, pobočka Otrokovice, která obdrží od města částku přes 745 tisíc korun. Otrokovická Naděje poskytuje pět sociálních služeb a město požádala o dotaci na chráněné bydlení, domov pro osoby se zdravotním postižením, denní stacionář a podporu samostatného bydlení.

Dalšími příjemci dotací jsou organizace Unie Kompas, Společnost Podané ruce, HVĚZDA, Za sklem a Středisko rané péče Educo Zlín. „Město většinu těchto organizací dlouhodobě podporuje, s některými z nich dokonce úzce spolupracuje. Uvědomujeme si důležitost těch, kteří zejména v našem městě a okolí sociální služby nabízejí a jejich práce si velice vážíme. Proto na ně při tvorbě rozpočtu každoročně myslíme,“ uvedla starostka Hana Večerková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x