Agentura Median provede ve Zlíně Prštném průzkum veřejného mínění

ZLÍN – Průzkum veřejného mínění udělá ve Zlíně Prštném agentura Median. Cílem je shromáždit informce o zkušenostech a názorech lidí týkajících se základních lidských práv, řekl serveru Zlin.cz Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínského magistrátu.

Na základě dat, která se posbírají ve všech 28 členských státech Evropské unie, bude možné provnat povědomí o lidských právech napříč celou Evropskou unií. „Abychom získali reprezentativní obrázek za celou Českou republiku, je důležité dotazovat členy náhodně vybraných domácností. Některé domy a byty ve městě byly náhodně vybrány, aby se jeden z členů domácnosti zúčastnil tohoto výzkumu,“ říká Ondřej Nývlt, vedoucí mezinárodních projektů agentury Median.

Dotazování trvá 45 minut. „Tazatelé mohou domácnosti navštěvovat už v dubnu a potrvá to až do konce června,“ poznamenal Fabián. Podle něj jsou odpovědi anonymní. „Otázky se týkají problémů v České republice, služeb v oblasti bydliště nebo osobních zkušeností s porušováním práv nebo diskriminací,“ dodal Fabián.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x