Policie chytila muže, který se vyhýbal nástupu na 10 let do vězení

ZLÍN – Policisté zadrželi celostátně hledaného muže, který se vyhýbal nástupu do vězení. Za nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými látkami má strávit za mřížemi deset let, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Lenka Javorková.

Krajští kriminalisté čtyřiatřicetiletého muže zajistili ve spolupráci s brněnskou zásahovou jednotkou. „Začátkem března na něj Krajský soud v Brně pobočka Zlín vydal příkaz k dodání do výkonu trestu,“ poznamenala mluvčí.

Muž měl nastoupit do vězení v půli února, ale vyhýbal se tomu. Policisté se o něm snažili získat nové poznatky. „Měli jsme informace, že se chystá opustit území České republiky, a chce tak uniknout desetiletému trestu odnětí svobody,“ uvedla Javorková.

Podle ní kriminalisté věděli, že je muž nebezpečný a agresivní a užívá omamné a psychotropní látky. „Na základě získaných informací pak muže z Uherskohradišťska v úterý krátce po půl desáté večer zadrželi u kostela ve Valašských Kloboukách,“ popsala Javorková.

Muž už při spatření policie v civilu reagoval útěkem. „Neměl ale šanci, policisté ho obklopili ze všech stran. Při samotném zadržení kladl odpor a byl agresivní. Policisté museli použít nejenom hmaty a chvaty sebeobrany, ale i namířenou střelnou zbraň,“ řekla Javorková.

Dotyčný putoval do věznice v Olomouci. Muž byl hlavním organizátorem drogového gangu, který krajští kriminalisté rozkryli už v roce 2014. Gang ve velkém vyráběl pervitin. Jen za rok vyrobil osm kilo pervitinu, což by mělo na černém trhu hodnotu asi 12 milionů. Policisté tehdy zajistili jedenáct lidí. Část z nich také pěstovala marihuanu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x