Kroměříž pokračuje v rekonstrukci dětských hřišť

KROMĚŘÍŽ - Město zvelebuje dalších 14 dětských hřišť celkem za více než dva miliony korun. Práce by měly být hotové do konce letošního června, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

„Dětská hřiště patří mezi priority radniční koalice. Jsem rád, že další z nich budou rekonstruována a obyvatelé Kroměříže i místních částí získají hezká místa, kde mohou s dětmi trávit volný čas,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Nejvíce peněz, přes 400.000 korun, je určeno na hřiště v Bílanech. „Práce zahrnují vybudování dopadové plochy, osazení nových herních prvků a laviček,“ popsal Lubomír Fila z radničního odboru služeb. Zhotovitelem jsou Kroměřížské technické služby, hřiště bude dokončeno už příští týden.

O rekonstrukci dalších třinácti hřišť v celkové hodnotě asi 1,6 milionu korun se postará brněnská společnost Flora servis. Týká se hřišť na Hanáckém náměstí a v ulicích Moravská, Sládkova, Vrobelova (na dvou místech), Lutopecká, Francouzská, Rumunská (také na dvou místech), Úprkova, Soudní a Kotojedská a v místní části Zlámanka. „Instalovány zde budou kolotoče, houpačky, skluzavky, průlezky a někde i fitness prvky,“ doplnil vedoucí odboru služeb Lambert Hanzal.

Stavbaři v pondělí 15. dubna začnou měnit k lepšímu stávající dětské hřiště a sportoviště v ulici Bedřicha Zelinky na sídlišti Barbořina za zhruba 2,2 milionu korun. Radnice nyní staví i nové víceúčelové sportovní hřiště v Kotojedech, náklady činí asi 7,2 milionu korun.

Loni město dokončilo stavbu sportovního areálu v části Postoupky. V minulém volebním období vybudovalo nová víceúčelová hřiště v částech města Bílany a Trávník. Postavilo také nové sociální zařízení u sportovního areálu Žlíbek v Těšnovicích. Radnice také postupně obnovuje prvky na dětských hřištích a buduje nové herní koutky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x