Krytý bazén po sedmi letech navýšil v Meziříčí vstupné

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Nárůst mzdových nákladů, rostoucí ceny energií a zvyšující se náklady na obnovu technologií krytého bazénu. To jsou hlavní důvody, proč společnost ST Servis, která provozuje valašskomeziříčský bazén, přistoupila od 1. dubna ke zvýšení cen vstupenek, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Lukáš Martinek.

Abonenty, tedy majitele čipů, se zvýšení cen dotkne jen nepatrně. Podraží především jednorázové vstupné.

Z čísel za rok 2017 (v roce 2018 byl bazén v odstávce) jednoznačně vyplývá, že zhruba polovinu všech návštěvníků bazénu tvořili abonenti, kteří si zakoupili permanentní vstupné na svůj čip. V současné době je v oběhu asi 33 tisíc takových čipů.

„Z těchto čísel usuzujeme, že většina obyvatel Valašského Meziříčí a okolí využívá abonentního vstupného na krytý bazén,“ uvedla jednatelka společnosti ST Servis Miroslava Wrzecká s tím, že těchto lidí se zdražení dotkne minimálně.

U vstupného pro dospělé se jedná o navýšení z 1,55 Kč/min na 1,73 Kč/min u zvýhodněného vstupného (děti od 7-15 let, senioři od 65 let, ZTP) pak z 1,15 Kč/min. na 1,33 Kč/min. U obou typů jde o shodné zdražení o 10,80 Kč na hodinu. Jednorázové vstupné vychází o pětinu dráž.

„Rada města v roli valné hromady společnosti ST Servis neustále hledá cesty, jak ekonomiku krytého bazénu zlepšit. I proto jsme realizovali jeho napojení na podzemní vrty, abychom nemuseli nakupovat drahou vodu z vodovodního řadu. Proto jsme postavili kogenerační jednotku, abychom získali levnější teplo a elektrickou energii, kterou se zeleným bonusem umíme výhodně zpeněžit. Zvyšují se náklady na opravu technologií bazénu. V letošním roce nás čeká výměna měřicích desek za zhruba milion korun nebo výměna komunikačních modulů za 300 tisíc. I z toho důvodu jsme se rozhodli navýšit vstupné,“ uvedla Wrzecká s tím, že vstupné na bazén se nezvyšovalo sedm let.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x