Výtěžek benefice zlepší prostředí dětem ve Vsetínské nemocnici

VSETÍN - Výtěžek benefičních koncertů Děti dětem předali ředitel Základní umělecké školy Vsetín Radim Trčálek a zástupkyně ředitele Veronika Lelková dětskému oddělení Vsetínské nemocnice. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant.

Akce, při níž malí umělci pomáhají svým nemocným vrstevníkům zpříjemnit pobyt v nemocnici, se uskutečnila již podesáté. Letošní výtěžek činil 16 tisíc korun, nejvíce již tradičně přispěli účastníci koncertu ve Valašské Polance. Benefice se konala i ve Vsetíně, Horní Lidči, Lidečku a Jablůnce.

Za deset let celková vybraná částka již překonala sto tisíc korun, pomohla s nákupem přístrojů, nábytku a spotřební elektroniky. „Spolupráce se základní uměleckou školou je úžasná, velmi si jí vážíme. Letos plánujeme pořídit klimatizaci pro další část oddělení, jsme rádi za každý příspěvek,“ reagoval primář dětského oddělení Marián Rubint.

Na oddělení jsou ročně hospitalizovány bezmála tři tisícovky dětí, pro zpříjemnění pobytu v nemocnici mají k dispozici dětskou hernu, televizory na pokojích, bezplatné wifi připojení, herní konzoli. Půjčit si mohou stolní hry, knížky, dětem školního a předškolního věku se věnují dvě učitelky. Za hospitalizovanými dětmi přicházejí jednou měsíčně Zdravotní klauni, příležitostně se předčítá a připravují další programy.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x