Na staveništi řádil zloděj

KROMĚŘÍŽSKO – Zloděj odčerpal naftu a navíc vnikl do dvou stavebních buněk na Kroměřížsku. O případu informovala server Zlin.cz policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Před pár dny oznámil kroměřížským policistům zaměstnanec stavební společnosti, že z nákladního auta, se kterým pracuje, někdo ukradl naftu. Zloděj navíc vnikl i do stavebních buněk.

Muž, který krádež oznámil, pracuje na staveništi zvodnělého poldru mezi obcemi Zlobice a Věžky. „V úterý odpoledne po práci zaparkoval náklaďák na staveništi, řádně ho uzamkl a společně s kolegy ze stavby odjel. Když se ale na druhý den ráno k autu vrátil, zjistil, že palivová nádrž je prázdná,“ popsala Kyšnerová.

Někdo násilím odstranil z víčka nádrže visací zámek a z vozidla následně odčerpal 130 litrů nafty. Poté se ještě vloupal do jedné ze stavebních buněk, ze které vzal klíč od vedle stojící buňky a tu si za pomocí nich odemkl. Z této druhé buňky pak odcizil desetilitrový kanystr s hydraulickým olejem.

„Pachatel tímto jednáním způsobil škodu odcizením paliva a oleje za bezmála pět tisíc korun a škodu poškozením víčka nádrže a dveří buňky ve výši pět set korun. Dopustil se tak trestného činu krádež, za což mu v případě dopadení hrozí až dva roky vězení,“ sdělila policejní mluvčí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x