Cena v soutěži Dřevěná stavba roku putuje i do Zlína

ZLÍN - Hrací objekt uprostřed Zlína zazářil v soutěži Dřevěná stavba roku. Server Zlin.cz o tom informoval Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

Dřevěný hrad ke hraní, který stojí u mateřské školky u Kolektivního domu, zvítězil loni v anketě o dřevěnou stavbu roku 2018. Na dřevěné stavby však mají v této školce patrně štěstí, protože s dalším dílem, pařezovou chaloupkou, uspěli i letos a ve své kategorii získala školka třetí místo.

V anketě letos soutěžilo 107 dřevěných staveb, což je druhý nejvyšší počet v její historii. Pro tyto stavby hlasovalo 14 odborných porotců a široká veřejnost. Ta poslala dřevěným stavbám 44 598 hlasů. Všichni vítězové dostali voňavý dubový diplom, poukaz na 10 000 korun a pro své soutěžní dílo titul „Dřevěná stavba roku v dané kategorii“

„Dřevěné stavby prospívají našemu zdraví i planetě a chrání teplo domova. Proto je prostřednictvím naší ankety podporujeme,“ vysvětlil cíl projektu Stanislav Polák, ředitel Nadace dřevo pro život. Ta letos zorganizovala už 9. ročník této soutěžní ankety.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x