Zlínskému policistovi v civilu se podařilo dopadnout hledaného kapsáře

ZLÍN - Hledaného kapsáře, který byl už v Česku osmkrát soudně trestaný a v jiných evropských státech pak dvakrát, zadržel zlínský policista v civilu. Všiml si zloděje v trolejbuse, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policista v civilu cestoval trolejbusem, kde si všiml podezřelého muže, kterého zanedlouho zadržel. Vzápětí vyšlo najevo, že muž při cestě trolejbusem okradl minimálně dva lidi a že ho hledá několik dalších policejních oddělení. Skončil v cele a poté rovnou u soudu, kde si vyslechl trest.

Policista v době svého volna jel trolejbusem na sídliště Jižní Svahy. Ve vozidle si všiml muže, který mu chtěl rukou sáhnout do tašky, kterou měl přes rameno. Policista ho upozornil, aby toho nechal a muže dál sledoval. Když muž vystoupil, policista vystoupil také a zavolal policejní hlídku. Jenže muž mu unikal, nastupoval postupně do dalších trolejbusů. Policista ho stále sledoval, až mu zmizel z očí, když z přeplněného trolejbusu vystoupil nepozorovaně těsně před uzavřením dveří. „Policista vystoupil na další zastávce a utíkal zpět po trase, kudy mohl jít onen muž. A měl štěstí. Muž mu šel přímo naproti. Policista neváhal, muže rázně zadržel a vyzval, aby se mu legitimoval a počkal spolu s ním na příjezd policejní hlídky,“ popsala zákrok Kozumplíková.

Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení muže zadrželi a zjistili, že po něm pátrá několik pražských oddělení policie. Skončil v policejní cele. Mezitím na linku tísňového volání policie zavolali dva lidé okradení v trolejbuse, který směřoval na sídliště Jižní Svahy právě v době, kdy tudy cestoval i policista. Oba připravil nyní již zadržený muž o peněženku s penězi, doklady a platební kartou, kterou měli v kabelce přes rameno.

Recidivista z Ostravy byl do současné doby za krádeže již osmkrát soudně trestaný v České republice a dvakrát v jiných evropských státech. Zlínští policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Soudkyně mu uložila zákaz pobytu ve městě Zlín na dva roky a potrestala ho podmíněným trestem odnětí svobody.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x