Kloboučtí školáci se budou vzdělávat na skládce

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Už 22. dubna si města a obce připomenou tradiční Den Země, který má za cíl poukázat na důležitost ochrany životního prostředí. Ve Valašských Kloboukách se tomuto tématu hodlají věnovat po celý duben, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Ve Valašských Kloboukách je k oslavě Dne Země připravený bohatý vzdělávací a zábavný program pro děti a studenty, veřejnost se pak před několika dny mohla zapojit do akce Ukliďme Bílé Karpaty.

„Do aktivit ke Dni Země zapojíme děti z mateřské školy, žáky i studenty. Třídy se při návštěvách sběrného dvora nebo exkurzích do různých provozů dozví o významu třídění a recyklace odpadu nebo o ekologicky šetrných způsobech hospodaření a výstavby v krajině. Věříme, že je témata podávaná hravou a zábavnou formou osloví a pomohou jim utvářet si osobní postoj s respektem k přírodě,“ řekla Eliška Olšáková, starostka města.

Předškoláci se mohou těšit na vycházku do sběrného dvora, kde se prostřednictvím her naučí správně třídit. Jednotlivé ročníky ze základní školy bude čekat program o včelaření, chovu ovcí a zpracování ovčích produktů, o vodě v krajině, o výrobě tepla nebo papíru. Starší žáci se vydají na skládku, pozornost zaměří na zpracování autovraků i na nízkoenergetické a pasivní domy. Studenti gymnázia se přiučí o chovu včel, žáci středního odborného učiliště zase poznají provoz technických služeb a sběrného dvora.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x