Rožnov připravil na Velikonoce speciální parkovací režim

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Speciální parkovací režim připravil na velikonoční svátky Rožnov pod Radhoštěm. Kvůli návštěvám Valašského muzea v přírodě chystá stovky parkovacích míst navíc a také parkovací mapku k usnadnění orientace řidičům, řekl serveru Zlin.cz Marek Havran z rožnovské radnice.

Valašské muzeum v přírodě chystá pořad nazvaný Velikonoce na Valašsku a očekává hojnou návštěvu. „Vzhledem k oboustranně uzavřenému mostu u světelné křižovatky u Eroplánu, což znemožňuje vjezd z křižovatky do Palackého ulice k muzeu i opačně, se ve městě připravuje pro blížící se velikonoční víkend speciální parkovací režim,“ uvedl Havran.

Spolupracovala na něm radnice, městská policie i muzeum. „Bude platit od soboty do pondělí a jeho cílem je usnadnit všem řidičům parkování v jednom z nejvytíženějších víkendů celého roku. Podobné úpravy pak připravujeme také na některé další velké akce sezony,“ uvedl starosta Rožnova Radim Holiš.

Auta přijíždějící do Rožnova od Ostravy a Frenštátu nemohou jet u Eroplánu rovně k muzeu kvůli uzavřenému mostu. Budou mít možnost odbočit vlevo či vpravo. „V obou případech je budou dále na parkovací plochy navádět dopravní značky. Jako při jiných podobně velkých akcích ve městě budeme mít posilněné hlídky a usměrňovat dopravu a parkování ve městě,“ konstatoval ředitel Městské policie Rožnov Aleš Pilař.

Ve městě budou připravené dvě desítky parkovacích ploch včetně několika speciálních ploch pro velikonoční víkend. „Až 600 parkovacích míst bude v lokalitě u koupaliště, Kempu Sport a ulice Radhošťská. Další lokalita velmi blízko k muzeu s několika plochami blízko sebe a celkovou kapacitou několik set míst bude kolem ulice Bezručovy a polikliniky, odbočit se tam dá z ulice Nábřeží dukelských hrdinů,“ uvedl Holiš.

Podobně jako loni na Garden Food Festivalu se podle něj chystá zjednosměrnění některé ulice. „Tím získáme další desítky parkovacích míst, a to v pohodové docházkové vzdálenosti od muzea. V případě potřeby budou zjednosměrněny ulice Bezručova a Tyršovo nábřeží,“ doplnil Radim Holiš.

Všechny parkovací plochy jsou podle Havrana přehledně vyznačené v parkovací mapce. „U každé plochy je i přesná adresa pro pohodlné uložení do navigace a také vzdálenost v metrech a doba chůze k muzeu,“ dodal Havran. Mapka pro parkování o velikonočním prodlouženém víkendu je k dispozici ke stažení na webu i facebooku města Rožnov a Valašského muzea v přírodě a parkovací mapku budou také rozdávat strážníci přijíždějícím řidičům.

Mapku parkovacích ploch v Rožnově speciálně pro velikonoční víkend najdete zde.
 

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x