Lidé ve Zlíně přivezli přes 300 kol do sbírky pro Afriku

ZLÍN – Celkem 319 kol věnovali lidé do dobročinné sbírky nazvané Kola pro Afriku. Dětem v Africe kola usnadní cestu do školy, řekl serveru Zlin.cz Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínského magistrátu.

Sbírka se uskutečnila počátkem týdne. „Letos jsme se velmi přiblížili našemu městskému rekordu z roku 2015, kdy se na třech sběrných místech vybralo 329 kol. Letos jsme vybrali 319 kol, ale zato pouze na jednom místě na náměstí Míru,“ prozradil Martin Habuda, cyklokoordinátor zlínského magistrátu.

Padl tak rekord na jedno sběrné místo, který dosud činil kolem 200 kol. Přispěli různí lidé, díky kterým budou moct africké děti zdolávat několikahodinovou cestu do školy na kole místo toho, aby šly pěšky. „Mezi dárci byl rekordmanem pán, který přivezl dvaadvacet kol,“ doplnil Habuda.

Posláním organizace Kola pro Afriku je prostřednictvím iniciativy české společnosti umožnit dětem v Africe cestu ke vzdělání. Tuto cestu dětem umožní kola, která darují lidé v ČR. Kola přivezená do Afriky podpoří celkovou gramotnost a větší možnost pracovního uplatnění i zvýšení občanského statusu místních lidí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x