Antonín Stavjaňa zase doma. Berani mají nového hlavního trenéra

ZLÍN - Coby dvaadvacetiletý kluk bral na mistrovství světa v Praze v roce 1985 Antonín Stavjaňa zlatou medaili. Úžasný úspěch si zopakoval jako respektovaný šéf týmu o jedenáct let později ve Vídni. První zlato bylo v dresu ČSSR, druhé už České republiky.

Coby hráč má čtyři tituly se Vsetínem, v roce 2016 slavil ve slovenské Nitře titul už jako trenér a před pár hodinami si do přebohaté sbírky lemované dalšími cennými kovy přidal stříbrnou medaili rovněž v městě pod kopcem Zobor.

Teď přichází šestapadesátiletý kouč do rodného Zlína, aby zvedl přeci jen mírně vadnoucí slávu navýsost hokejového města.

Střídá na pozici hlavního trenéra Roberta Svobodu, muže, který odvedl při stmelení bezhvězdného mužstva poctivý kus práce.

„Těším se, je to nová výzva, doma je doma, vždycky je to nový impuls,“ domnívá se zkušený hokejový expert, který před rovnými dvaceti lety spolu se Zdeňkem Venerou hladil stříbrnou medaili coby začínající trenér.

Teď patří k velmi zkušeným, k ruce bude mít stejně jako jeho předchůdce Robert Svoboda Martina Hamrlíka a šéfa brankovišť Richarda Hrazdíru.

Přípravu načnou v pondělí 29. dubna.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x