Většina cyklistů v Otrokovicích měla reflexní prvky v pořádku

OTROKOVICE - Policisté si společně s pracovníky otrokovické radnice posvítili na projíždějící cyklisty. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Preventivně-bezpečnostní akce se uskutečnila v návaznosti na Strategii bezpečnosti silničního provozu města Otrokovice na období 2018 – 2025, prostřednictvím které město definuje základní cíle a úkoly směřující ke snížení nehodovosti na svých komunikacích.

Policisté Obvodního oddělení Otrokovice v doprovodu pracovníků otrokovického úřadu, odboru dopravně-správního prováděli na páteřní cyklostezce Otrokovice – Zlín v místě parkoviště u polikliniky namátkové kontroly technického stavu a osvětlení cyklistů. „Zkontrolovali jsme přes dvacet osob a jejich kol, přičemž většina byla díky osvětlení a reflexním prvkům dostatečně viditelná. Pouze u tří kol měli příslušníci policie výhrady a cyklisté byli poučeni o tom, jak vybavení zlepšit. Kontrolované osoby, které  vyhověly požadavkům na osvětlení a bezpečnost, byly odměněny reflexními šlemi. Kdo osvětlení v pořádku neměl, obdržel sadu LED svítilen. Pro tentokrát tedy i hříšníci odjeli s drobným dárkem. Obecně je však nutno dodat, že za nedostatečné osvětlení při pohybu po komunikacích za snížené viditelnosti mohou policisté kdykoliv udělit pokutu,“ uvedla Renáta Krystyníková, vedoucí odboru dopravně-správního.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x