Zámek ve zlínské zoo zkrášlila jedinečná velikonoční výzdoba

ZLÍN - Velikonoční svátky mohou lidé strávit také ve zlínské zoo, kde se do letních expozic začalo vracet mnoho zvířat. Za návštěvu stojí i tamní zámek, který zkrášlila velikonoční výzdoba, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Zoo Zlín Romana Bujáčková.

Areál zoo, především okolí zámku Lešná, rozzářily tisíce květů narcisů, tulipánů a hyacintů, rozkvetly také magnolie, zlatice a rododendrony. Do letních příbytků se postupně vracejí exotičtí ptáci a savci, kteří zimu trávili v chovatelském zázemí. „Výrazně ožila etiopská oblast, venkovní expozice si znovu užívají atraktivní dželady, surikaty, hyeny včetně tříměsíčního mláděte, antilopy kudu nebo domácí skot zebu. Rušno je u klokanů rudokrkých, kde z bezpečí máminých vaků vykukuje hned 10 klokánků. V expozici Hala-Bala se zase návštěvníci mohou těšit na setkání s prvním mládětem gibonů stříbrných,“ konstatovala Bujáčková.

Během velikonočních svátků bude otevřen i zámek Lešná. „Zámecké interiéry doslova rozzářila jedinečná velikonoční výzdoba. Každý z 11 pokojů má osobitou výzdobu, záplavu živých květin doplňují nakvetené dřeviny jako například třešně, kočičky, zlatice, magnolie, hnízda z proutí a samozřejmě symbolika velikonočního vajíčka. Až do Velikonočního pondělí bude zámek otevřen od 9.30 do 18.00 hodin. Poslední prohlídky se konají vždy 30 minut před koncem otevírací doby.

Během celých Velikonoc je Zoo Zlín otevřena od 8.30 do 18.00 hodin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x