V neděli na Slavii. V červenobílém hrají Zlíňané

ZLÍN - Vysokým favoritem nedělního duelu 29. kola fotbalové Fortuna ligy jsou ve Zlíně fotbalisté Slavie Praha. Ti jsou s pětibodovým náskokem v čele naší nejvyšší soutěže. Jistotu titulu ani výhry ve Zlíně zdaleka nemají, možná jedinou. Totiž, že na rozdíl od Stamford Bridge v Londýně nenastoupí na "Dřevnice Bridge", tedy u mostu přes řeku Dřevnici ve svých tradičních dresech.

Do červenobílé se totiž obléknou domácí fotbalisté a to do parádních retro dresů se znakem firmy Baťa. Není divu, ve Zlíně se začíná slavit 100 let fotbalu ve městě.

Teď půjde o to, zlepšit herní projev a nezkazit si jubileum hned na začátku. Jenže v cestě stojí mimořádně silný soupeř.

„Slavia má náročný program, ale dokonale umí rotovat hráče a v tom je její velká síla, musíme pro úspěch odevzdat absolutně všechno,“ má jasno trenér domácích Roman Pivarník, který na jaře s týmem uspěl jen dvakrát. Na Baníku a doma proti Dukle.

Ve hře je pořád ještě první šestka, spíše už ale udržení pozice v prostřední skupině, odkud nemusí být zase až tak daleko do evropských pohárů.

Každopádně půjde v neděli od 17 hodin o velký fotbalový svátek.

Klub ke svému stoletému výročí připravil díky Arnoštu Hoškovi a jeho spolupracovníkům včetně nedávno předčasně zesnulého Antonína Parolka unikátní publikaci Dej ševče gól a v ní další dárek, jedinečný filmový snímek o košaté historii fotbalu ve městě.

Knihu pokřtí na slavnostním večeru 29. dubna ve zlínském Městském divadle, pak bude k dispozici zájmecům. Zatím se jí vytisklo 1 500 kusů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x