Kraj podpoří sociální služby částkou přes 36 milionů korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Kraj rozdělí dotace na sociální služby umožňující lidem zůstat v přirozeném prostředí. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

Rada Zlínského kraje schválila program, na jehož základě mohou poskytovatelé některých sociálních služeb Zlínského kraje získat dotace na svůj další rozvoj.

„Kromě částky 1 069 310 048 korun, které se nám pro zajištění sociálních služeb na území Zlínského kraje v letošním roce podařilo již dříve získat z Ministerstva práce a sociálních věcí, chceme nyní rozdělit částku 36 330 380 korun vyčleněnou přímo v krajském rozpočtu. Chceme ji směřovat na ty druhy sociálních služeb, na jejichž rozvoji máme prioritní zájem. Jsou to zejména ambulantní a terénní služby, které lidem umožňují zůstat v přirozeném prostředí,“ uvedla radní Zlínského kraje Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Mezi služby, na něž se podpora vztahuje, patří například azylové domy, centra denních služeb, denní stacionáře, domovy pro seniory i zdravotně postižené, chráněná bydlení, kontaktní centra a podobně.

Žádost bude možno podávat v termínu od 18. do 23. května.

Výše finančních podpor pro jednotlivé poskytovatele sociálních služeb projedná Rada Zlínského kraje 10. června a následně o nich bude rozhodovat krajské zastupitelstvo dne 17. června.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x