Vsetínští radní zkrátili problémovým nájemníkům smlouvy

VSETÍN - Vsetínští radní schválili žádosti sedmi uživatelů obecních bytů o prodloužení nájmů. Šesti byly smlouvy prodlouženy o půl roku, tedy do listopadu 2019, jednomu nájemci pouze o tři měsíce, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

„Nájemníci, kteří nyní požádali o prodloužení smluv, nesplnili všechny podmínky pro užívání bytů. Z tohoto důvodu jim byla smlouva prodloužena pouze o šest měsíců, v jednom případě je ze strany města smlouva prodloužena pouze o tři měsíce,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová. Hlavními problémy byly podle Hlaváčové nevyřešené finanční závazky k městu a v jednom případě zhoršený technický stav bytu.

S bezproblémovými nájemníky prodlužuje město smlouvu zpravidla o jeden rok, ovšem kvůli špatné platební morálce nebo nedodržování jiných podmínek užívání bytu může Rada města schválit nájemní smlouvu na kratší dobu.

Vsetín má 539 obecních bytů, z toho je 35 je tzv. startovacích bytů a 258 bytů je v domech se zvláštním určením, které obývají především senioři. Přidělování bytů má svá specifická pravidla, která schvalují vsetínští radní. U všech bytů je však podmínkou bezdlužnost vůči městu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x