Na Cyklostezce Bečva se chystá zahájení nové sezony

VSETÍN - Tradiční zahájení sezony na Cyklostezce Bečva se letos uskuteční v sobotu 27. dubna. V tento den se cyklostezka oficiálně otevře nejen na trase ze Vsetína do Velkých Karlovic, ale i na dalších úsecích podél řeky Bečvy, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

„Vsetínská radnice se letos při organizaci akce spojila s Valašským Meziříčím. Odtud se cyklisté vydají směrem ke Vsetínu v 9.00 hodin. Ke splavu na vsetínské Ohradě by měli dorazit krátce před desátou. Od splavu na Ohradě se pak vyjíždí směrem k Halenkovu přesně v 10.00 hodin,“ přiblížil vsetínský místostarosta Pavel Bartoň s tím, že z druhého směru cyklisté vyrazí v 10.00 hodin z Velkých Karlovic a jejich cílem bude taktéž sportovní areál v Halenkově.

V „cílové stanici“ je pro všechny, tedy nejen pro děti, připraven program, jehož součástí je ve 12.00 hodin losování tomboly. Losovat se budou registrační kartičky, jež účastníci obdrží na startu spolu s upomínkovým předmětem a oplatkem. „Účastníci obdrží také poukaz na drobné občerstvení,“ doplnil Bartoň s tím, že v rámci programu si dětskou jízdou zručnosti o ceny připomenou účastníci velkého propagátora cykloturistiky a cyklostezek, bývalého místostarostu Jaromíra Kudlíka, který by se letos v červnu dožil 70 let.

O program se v Halenkově postarají Alcedo, Český červený kříž a vsetínská městská policie, která bude na místě značit kola syntetickou DNA. Představí se také Policie ČR a BESIP s nejrůznějšími aktivitami z oblasti bezpečnosti jízdy na kole, tým hopsej.cz se svým programem a hlavně pro malé děti bude k dispozici nafukovací skákací hrad. Pro ty, kteří se necítí na dlouhou trasu, je připraven cyklobus, a to z Valašského Meziříčí do Vsetína s odjezdem v 9.15 hodin. Také z Halenkova pojede po ukončení akce cyklobus do Vsetína a Valašského Meziříčí. Cyklobus po odjezdu z Halenkova počká ve Vsetíně na cyklisty, kteří přijedou z Halenkova po cyklostezce.

Rezervace cyklobusu je možná na e-mailu dobesova.mikroregion@gmail.com nebo na tel.: 571 674 339. V případě nepřízně počasí se akce nekoná.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x