Ve Zlíně bude přednášet legendární český chirurg

ZLÍN - Do Zlína dorazí významný český chirurg Pavel Pafko se svou přednáškou O štěstí ve zdraví i v nemoci. Serveru Zlin.cz to sdělila Jana Brázdilová z tiskového oddělení Univerzity Tomáše Bati.

Legenda české chirurgie Pavel Pafko přijede do Zlína na pozvání zlínské univerzity. Nepovede zde žádnou odbornou přednášku, půjde spíše o neformální osobní setkání. Pořad O štěstí ve zdraví a nemoci je v podstatě beseda, na které tento známý profesor bude u promítání obrázků hovořit obecně o štěstí. Poukáže tak na skutečnost, že si člověk neuvědomuje, že je šťastný (ve vztahu k ostatním lidem, k penězům, k víře,…), pokud nemá problém, ale také o faktorech, které ovlivňují naši psychiku. „Jsme velmi rádi, že můžeme zprostředkovat setkání s tímto skvělým lékařem a výjimečným člověkem,“ poznamenala Brázdilová.

Profesor Pafko se svým týmem provedl první transplantaci plic v ČR. Mediálně známým se stal v roce 1996, kdy operoval prezidenta Václava Havla. Je držitelem medaile Za zásluhy a byl pasován na Rytíře českého lékařského stavu.

Beseda se uskuteční ve středu 24. dubna od 10.00 hodin v aule budovy Fakulty humanitních studií (U18), Štefánikova 5670, Zlín. Potrvá do 11.00 hodin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x