Brodská radnice podpořila sportovní organizace částkou přes 1,2 milionu korun

UHERSKÝ BROD - Uherskobrodští zastupitelé se rozhodli podpořit čtyři žádosti sportovních organizací o finanční podporu. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Elen Sladká.

Celkově si sportovní organizace mezi sebou rozdělí částku ve výši 1,260 milionu korun.

Nejvyšší suma, a to 380 tisíc korun, poputuje do TJ Spartak Uherský Brod. Ten si zažádal o dotaci na provoz sportovní haly pro sportovní subjekty Uherského Brodu, protože z důvodu změny pravidel pro poskytování dotací není možno čerpat a vykazovat prostředky na úhradu osobních nákladů souvisejících s provozem sportovní haly. „Na dofinancování provozu sportovní haly TJ Spartak požadoval dotaci ve výši 434 tisíc korun. Zastupitelstvo nakonec s ohledem na možnosti města tuto částku snížilo na 380 tisíc korun,“ upřesnila Sladká.

Druhou nejvyšší částku schválili zastupitelé TJ Sokol Újezdec-Těšov. Tato organizace se na město obrátila s žádostí o dotaci na I. etapu zastřešení venkovní plochy pro pořádání společenských akcí. Náklady na projekt byly vyčísleny na 1,2 milionu korun, TJ požadovala od města dotaci ve výši 400 tisíc korun. Podpořena byla dotací ve výši 360 tisíc korun.

Orel jednota Uherský Brod požádal o dotaci na provoz sportovního areálu pro širokou veřejnost. Svoji žádost zdůvodnil tím, že poskytuje sportovní veřejnosti stejné služby jako sportoviště, která jsou ve vlastnictví města. Na dofinancování provozu sportovního areálu Orel jednota dostala dotaci od města ve výši 320 tisíc korun.

Tělocvičná jednota Sokol Uherský Brod požádala o finanční příspěvek ve výši 200 tisíc korun na rekonstrukci velkého sálu sokolovny. Tento sál, kde dříve byla diskotéka Tropic, je už od konce minulého roku volný. TJ Sokol hodlá sál zrekonstruovat a dále ho využívat pro potřeby jednoty a veřejnosti. „Rekonstrukce je po dvaceti letech provozu diskotéky nezbytná, náklady na ni byly odhadnuty na 650 tisíc korun. TJ Sokol dostal od zastupitelů finanční příspěvek ve výši 200 tisíc korun,“ dodala Sladká.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x