Městskou knihovnu čeká stěhování, uzavřená bude do června

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Od poloviny dubna až do začátku června se musejí čtenáři obejít bez služeb Městské knihovny ve Valašském Meziříčí. Důvodem je její stěhování do nového komunitního centra, které se slavnostně otevře veřejnosti v sobotu 1. června. Možnost vypůjčit si knihu budou mít čtenáři o dva dny později, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Lukáš Martinek.

Letité spojení bývalé Krásenské radnice s knihovnou od poloviny dubna už neplatí. „Od 15. dubna je mimo provoz také bibliobox Bedřich, do něhož lze vracet vypůjčené knihy mimo otevírací dobu. Stěhuje se s námi,“ upozornila ředitelka knihovny Zdeňka Smahlová a dodala: „V době uzavření může z důvodu stěhování serveru nastat problém s přihlášením do čtenářských kont, katalogu a na web knihovny. Problém může být také na přelomu dubna a května s telefonním spojením, protože překládáme ústřednu.“

Do nového komunitního centra se nestěhují jen knihy z Krásenské radnice, ale také z dětského oddělení v SVČ Domeček. „Všechna oddělení knihovny budou pod jednou střechou, což ocení především čtenářské rodiny. Jednotlivá podlaží budou propojena výtahem. U budovy budou parkovací místa pro invalidy. Nechceme zaostat za trendy v moderním knihovnictví, takže nebudou chybět půjčovny pro děti i dospělé, čítárna a větší prostor pro mladé. Dále tu čtenáři najdou odpočinková a relaxační místa nejen ke studiu, herní koutek pro nejmenší děti, stanice veřejného internetu nebo počítač se softwarovou lupou pro nevidomé a slabozraké,“ vyjmenovala ředitelka.

Ostrý provoz knihovny v budově na Nábřeží začne v pondělí 3. června. Ještě předtím, v sobotu 1. června, bude komunitní centrum slavnostně otevřeno.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x