Retrodresy přinesly senzační body. Fastav Zlín – Slavia Praha 1:0

ZLÍN - Bylo to jako kdysi u Baťů. Za tvrdou práci velmi dobrá odměna. Ostatně v retrodresech s firemním logem zakladatelů obuvnické slávy města a před rovnými sto lety i fotbalu v něm, nastoupili poslední dobou věru těžce zkoušení fotbalisté Zlína proti superfavoritovi. Pražská Slavia ovšem ve Zlíně tvrdě narazila...

Mohla sice vést od 6. minuty, kdy domácí zadáci neuhlídali rumunského šikulu Balutu, jenže brankář Rakovan báječně zasáhl a dorážka šla vedle.

Časem přidali domácí k bojovnosti i presingu velkou šanci. Hosté zachybovali v obraně, Džafič rychle vybídl Poznara, ale jeho skákavou ránu z výborné pozice dokázal slávistický golman Kolař zpacifikovat.

Stejně dobře si vedl brzy po půli, to na něj mířil zprava pěknou přízemní ranou Džafič, Kolář se znovu předvedl ve výborném světle.

Když se lámala 59. a 60. minuta přišel rozhodující moment zápasu napěchovaného bojovností a nasazením.

Vyhnal získal míč, našel Džafiče a ten báječnou ranou pravačkou z nějakých osmadvaceti metrů vstřelil svůj zřejmě životní gól.

Slavia ještě zvýšila úsilí, obětavost domácích ale slavila k radosti téměř vyprodaného stadionu plný bodový zisk.

Zlín si po výhře 1:0 zajistil bez ohledu na výsledek zápasu 30. kola umístění ve středové zóně tabulky a pořád ještě může v novém modelu ve skrytu duší myslet na evropské poháry.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x