V Kloboukách se pojede zábavná i poučná Cyklojízda

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve Valašských Kloboukách se ve středu 24. dubna uskuteční Cyklojízda. Je určena malým i velkým a vyvrcholí táborákem, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Akci pořádá Zdravé město Valašské Klobouky a Základní škola Valašské Klobouky, a to v lokalitě Podlání (poblíž kaple svatých Cyrila a Metoděje). Účastníci odstartují ve 14.00 hodin z Rybníčků a po trase směrem k Poteči budou míjet řadu stanovišť, která prověří jejich zručnost a také je poučí o bezpečnosti v dopravě. Ve finále budou všichni zváni k táboráku.

„Město Valašské Klobouky letos na podporu mobility a bezpečnosti na silnicích připravilo osvětový projekt V provozu bez obav. Jeho úvodní aktivitou je Cyklojízda na Poteč, která láká rodiny s dětmi, školáky i další účastníky na odpolední program plný zábavy a her. Cyklisty čeká 16 stanovišť s různými úkoly, například slalomem, závodem na kolech a odrážedlech, skládáním dopravních značek nebo doplňováním povinné výbavy kola,“ přiblížil místostarosta Karel Ptáček. Jezdci si také zahrají kuželky, zaskáčou v pytli nebo si nechají pomalovat obličej.

Projekt V provozu bez obav je podpořen z programu BESIP Zlínského kraje. Pro veřejnost dále plánuje Cykloden na pumptracku nebo také otevření cyklostezky z Valašských Klobouk do Brumova-Bylnice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x