Na případu napadení známého politika v Boršicích policie stále pracuje, ztotožnila už dva podezřelé

BORŠICE - V případu napadení známého poslance za TOP 09 Dominika Feriho na koštu vín v Boršicích na Uherskohradišťsku policie stále nikoho neobvinila. Jak serveru Zlin.sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková, vše nasvědčuje tomu, že se jednalo o ojedinělý konflikt místního charakteru.

Dvaadvacetietý politik dostal uplynulou neděli na koštu vína v Boršicích u Buchlovic od dvou útočníků několik ran do hlavy a utrpěl i řeznou ránu na zádech. Sanitka politika odvezla na vyšetření do nemocnice, odkud ho po nezbytných úkonech pustili domů.

Policisté brzy ohlásili, že ztotožnili dva podezřelé muže z Uherskohradišťska. Jednomu je 25 a druhému 48 let. Obvinění ale zatím nepadlo. „Policisté zjišťují veškeré informace, které souvisejí se samotným incidentem, zkoumají zejména motiv útoku a zjišťují, jaké okolnosti incidentu předcházely. Podle dosud zjištěných informací se jedná o ojedinělý konflikt místního charakteru související zejména se samotným námětem akce a požitým alkoholem,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Sám Dominik Feri komentoval incident na svém twitterovém účtu a mimo jiné zde uvedl, že mladšího z útočníků viděl poprvé, se starším se už ale před dvěma či třemi lety potkal, a to na stejné akci jako tentokrát. I tehdy měl agresor na Feriho zjevně pifku. Jak Feri totiž přiznal, vyrazil mu tenkrát muž sklenku z ruky a začal do něj strkat. Tentokrát ale strkanice dopadla hůře a Ferimu museli řeznou ránu v Uherskohradišťské nemocnici zašít. Údajně během konfliktu padaly i rasistické urážky. Feriho předci totiž pocházejí z Etiopie. Policie slíbila, že jakmile se vyšetřování posune a bude někdo obviněn, bude o tom informovat.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x