Povídky z jedné a druhé kapsy budou mít derniéru

ZLÍN – Derniéru budou mít v neděli Povídky z jedné a druhé kapsy, které přípravilo Městské divadlo Zlín ve spolupráci s talentovanými dětmi. Od premiéry loni v září vidělo povídky skoro 7000 diváků, řekla serveru Zlin.cz mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Derniéra Povídek z jedné a druhé kapsy v režii Vladislava Kraclíka začne ve 14:30. Už rok uplynul od prvních konkurzů, kterých se zúčastnila stovka dětí z celého Zlínského kraje. „Nyní se unikátní projekt nazvaný Malí a velcí herci, na kterém se podílelo divadlo a 14 nejtalentovanějších dětí z dramatických oborů základních uměleckých škol z celého regionu, chýlí ke konci,“ uvedla Jurčová.

Na profesionálních divadelních scénách v České republice nemá podle ní projekt obdoby. „Ve většině případů bohužel končí pokusy o vychování si svého diváka letáčkem na nástěnce nebo besedou. Dokázali jsme, že to jde jinak. Rozkročili jsme se do celého kraje a děti postavili na jeviště vedle našich herců. Učily se od nás a my od nich,“ řekl ředitel divadla Petr Michálek.

Dětem dělali na jevišti společnost herci Markéta Holcmanová, Marie Vančurová a Matěj Štrunc. „Pro žáky bylo takové setkání s divadlem nesmírně silné. Museli zvládnout mnohé, aby obstáli. Ta spolupráce byla výjimečná,“ uvedla manažerka projektu Jana Kubáčová. Od loňské zářijové premiéry vidělo povídky skoro 6800 lidí na domácí scéně i na zájezdech.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x