O velikonočních svátcích navštívílo zlínskou zoo rekordních 50 tisíc lidí

ZLÍN – Rekordních téměř 50 tisíc lidí zavítalo o velikonočních svátcích do Zoo Zlín-Lešná. Návštěvnost o 40 procent překonala dosavadní velikonoční rekord z roku 2011, řekla serveru Zlin.cz mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Návštěvnost o velikonočních svátcích se bere od čtvrtka do pondělí. „Nejvíce lidí přišlo o Velikonočním pondělí, kdy do zoo zavítalo přes 12 tisíc návštěvníků,“ zmínila Bujáčková nejsilnější z pětice dnů.

K vysoké návštěvnosti přispělo pěkné počasí, které bylo po všechny velikonoční dny. „Velmi nás tato přízeň potěšila. Maximálně jsme se snažili, abychom tak obrovský nápor návštěvníků úspěšně zvládli. K dispozici bylo všech osm pokladen, posílili jsme také obsluhu u turniketů,“ řekl ředitel zoo Roman Horský.

Podle něj se zoo snažila i na sociálních sítích motivovat návštěvníky, aby přišli do zoo v brzkých hodinách. „Udělali jsme skutečně maximum, abychom co nejvíc zkrátili čekací dobu u pokladen,“ poznamenal Horský. Řada návštěvníků také využila možnost zakoupení elektronických vstupenek, které umožňují přímý průchod přes turnikety.

Velké přízni se těšil i zámek Lešná. Velikonoční výzdobu zámeckých interiérů si nenechalo ujít téměř 1300 lidí. „Ve srovnání s Velikonocemi 2018 tak evidujeme třetinový nárůst počtu návštěvníků zámku Lešná. Naprostá většina navíc zvolila novou prohlídkovou trasu, během které mohou návštěvníci poprvé zavítat do prvního patra zámku a prohlédnout si pracovnu hraběte Josefa Seilerna,“ uvedla Bujáčková.

Zoo a okolí zámku nyní podle ní rozzářily tisíce květů narcisů, tulipánů a hyacintů, rozkvetly také magnolie, zlatice a rododendrony. „Do letních příbytků se postupně vracejí exotičtí ptáci a savci, kteří zimu trávili v chovatelském zázemí. Výrazně ožila etiopská oblast, venkovní expozice si znovu užívají atraktivní dželady, surikaty, hyeny včetně tříměsíčního mláděte, antilopy kudu nebo domácí skot zebu,“ vyjmenovala Bujáčková.

Dodala, že je rušno i u klokanů rudokrkých, kde z bezpečí matčiných vaků vykukuje hned 10 klokánků. „V expozici Hala-Bala se lidé mohou těšit na setkání s prvním mládětem gibonů stříbrných. Na první procházku do venkovního výběhu už brzy v doprovodu své matky zamíří i tříměsíční sameček medvěda pyskatého,“ uzavřela Bujáčková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x