Silničáři za 10 milionů zrekonstruují silnici v Kvasicích

KVASICE – Skoro deset milionů bude stát rekonstrukce silnice v Kvasicích. Kvůli tomu bude uzavřená a řidiči budou muset využít objízdnou trasu, uvedlo ŘSZK v tiskové zprávě.

Rekonstrukce se týká více než 400 metrů silnice číslo III/36741. Stavební práce se uskuteční ve dvou etapách a za úplné uzavírky. „Silnice je zavřená už nyní z důvodu prací společnosti Vodovody a kanalizace Kroměříž. Na ně v červnu navážou práce silničářů. Potrvají do konce listopadu,“ stojí ve zprávě.

Předmětem díla je rekonstrukce silnice v Kvasicích směrem na Sulimov, přičemž začátek úseku je v místě křižovatky se silnicí III/36740 a konec je na konci obce ve směru na Sulimov.

Po odstranění celé konstrukce současné vozovky posoudí stavaři únosnost podloží. „Pokud nevyhoví stanoveným hodnotám, bude nutné sanovat podloží výměnou nevhodné zeminy do hloubky 40 centimetrů vhodným kamenivem,“ informovali silničáři.

Odvodnění vozovky zajistí podélný a příčný sklon k oboustranným obrubám k nově navržené soustavě dešťových vpustí, které se kanalizačními přípojkami zařadí do rekonstruované kanalizace.

Objídzná trasa v první etapě povede po silnicích III/36740, III/36744, III/36735 a po místních komunikacích ve vlastnictví obce Kvasice. Po nezbytně dlouhou dobu přibližně dvou týdnů, kdy se rekonstrukce dotkne silnice III/36741 s místní komunikací Mírová, povede linková autobusová doprava po účelové komunikaci areálem kvasického zemědělského družstva. Platit bude i pro vozidla záchranných složek. Objízdná trasa ve druhé etapě etapě povede po silnici III/36740 a po místních komunikacích v obci Kvasice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x