Stezka Podláním ožila cyklistickým ruchem

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Školáci i návštěvníci z řad veřejnosti si středeční Cyklojízdu z Rybníčků na Podlání v Kloboukách užili. Malí cyklisté se mohli zdokonalit ve své jízdní zručnosti i znalosti dopravních značek, informovala server Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Na stanovištích se pak za asistence vychovatelek ze školní družiny i spolužáků ze starších ročníků vydováděli plněním úkolů a her. Nechybělo představení správné cyklistické výbavy nebo ukázka akrobatické show na BMX kole.

„Cílem akce byla propagace cyklodopravy a pravidel bezpečnosti v silničním provozu. Žáci se tak k lokalitě Rybníčků a Podlání vydali společně na kolech už rovnou od školy. Na nově vyčištěné stezce, která může sloužit cyklistům pro spojení mezi Valašskými Klobouky a Potečí, čekal školáky i ostatní návštěvníky zábavný program, který vyvrcholil závody na překážkové dráze s časomírou a společným táborákem,“ zmínil místostarosta Karel Ptáček.

Poděkování patří všem, kteří se podíleli na přípravě bohatého dění. „Za pestré aktivity děkujeme vychovatelkám ze školní družiny a klubu, odboru vnitřních věcí městského úřadu za organizační zajištění a Lukáši Zádrapovi a Davidu Chrápkovi za prezentaci kol, překážkovou trať i ceny pro vítěze,“ dodal místostarosta.

Projekt V provozu bez obav je podpořen z programu BESIP Zlínského kraje.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x