Zlín se dnes přidá k celostátní demonstraci

ZLÍN – Chceme znát pravdu. Babiš před soud. Tyto věty vyzývají obyvatele Zlína a okolí, aby se přidali k celorepublikové demonstraci. Server Zlin.cz o ní informoval jeden z pořadatelů Ziggy Horváth.

Demonstrace, která se bude v pondělí 29. dubna od 17 hodin konat ve Zlíně, ale také na desítkách dalších míst České republiky, reaguje na události před letošními Velikonocemi, kdy na svou funkci nečekaně rezignoval ministr spravedlnosti Jan Kněžínek. Na jeho místo má nastoupit bývalá ministryně úřednické vlády a nynější poradkyně prezidenta Zemana Marie Benešová, mimo jiné prokurátorka z éry komunismu.

Podle mnoha veřejných reakcí se jedná o účelový krok premiéra Babiše, jehož trestní kauzu chvíli před demisí ministra předala policie státnímu zástupci. Benešová se totiž už dřív vyjádřila, že toto trestní stíhání může být na objednávku. Proti náhlé změně v ministerském křesle se ozvaly nejen všechny opoziční strany a mnoho osobností veřejného života, ale také například soudcovská unie. Zřejmě i proto má pondělní demonstrace v některých městech včetně Prahy podtitul Pochod za nezávislost justice.

„Ve Zlíně se přidáváme k řetězovým demonstracím po celé zemi. Zlo z minulosti nesmí ovlivňovat přítomnost naši a budoucnost našich dětí. Přidejte se, prosím a pozvěte i přátele,“ vzkázala zlínské veřejnosti Aneta Maléřová, další pořadatelka zastupující ve Zlíně skupinu dobrovolníků nazvanou Společně to dáme.

„Více než tři roky sledujeme nesčetněkrát usvědčeného lháře, bývalého nomenklaturního kádra KSČ a slovenského udavače StB, toho času trestně stíhaného premiéra ČR, Andreje Babiše, jak se z pozice moci snaží uniknou spravedlnosti ve své kriminální kauze dotačního podvodu,“ vyjádřil se jeden z dlouhodobých kritiků současného českého premiéra hudebník a preventista Ziggy Horváth.

Marie Benešová je podle něj odbornicí zejména na krytí korupce a zneužívání politické moci. „Pokusme se zabránit tomu, aby usedla do křesla ministryně spravedlnosti. Nenechme ovládnout resort spravedlnosti lidmi, kteří ho chtějí zneužít ve prospěch člověka podezřelého ze spáchání zločinu. Chceme znát pravdu a k té vede jediná cesta. Babiš před soud,“ vyzval Horváth.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x