Obyvatelé památkové zóny získají od města sazenice květin

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice bude letos rozdávat sazenice balkonových květin, a to obyvatelům památkové zóny. Chce tak zapojit lidi do výzdoby historického centra města, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Historické centrum Valašských Klobouk už brzy rozkvete v pestrých barvách. K městské květinové výsadbě ve venkovních květináčích i závěsných truhlících mohou i letos přispět také sami obyvatelé památkové zóny. Radnice jim jako symbolický základ pro osázení oken daruje tři sazenice balkonových květin. Jejich výdej se uskuteční začátkem května.

„Ve Valašských Kloboukách rozdáváme občanům z městské památkové zóny sazenice zdarma už čtvrtou sezonu. Snažíme se je tak motivovat k jejich vlastní květinové výsadbě, která přispěje k přívětivé atmosféře a upravenému vzhledu našeho města. Letos jsme připravili 200 sazenic muškátů a 100 petúnií,“ upřesnil místostarosta Karel Ptáček.

Občané si mohou sazenice vyzvedávat na zahradě kloboucké radnice v úterý 7. května od 13.00 do 15.00 hodin a v pondělí 13. května od 13.00 do 17.00 hodin. Pro bezplatný odběr je stanovena podmínka, že květiny budou pěstovány na veřejně viditelném místě, tedy například na balkoně, předzahrádce nebo okně do ulice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x