Ve Zlíně začalo sloužit nové hřiště pro pétanque

ZLÍN - Ve zlínské části U Majáku začalo lidem sloužit nové hřiště pro pétanque. Server Zlin.cz o tom informoval Lukáš Fabián z tiskového oddělení zllínské radnice.

Realizace hřiště pro pétanque zahrnovala vybudování nové herní plochy o rozměru 6 x 17 metrů, vybudování přístupových chodníků, osazení osmi laviček a jednoho odpadkového koše.

„Okolí hřiště bude ještě doplněno zelení. Nyní se zpracovává architektonická studie na využití prostoru U Majáku, podle které budou v dalších etapách zbývající plochy smysluplně doplňované o další požadavky místních obyvatel,“ poznamenal Luukáš Fabián s tím, že realizace hřiště pro pétanque U Majáku vyšla na 436 tisíc včetně DPH.

Pétanque je francouzská společenská hra pro dvě jednočlenná až tříčlenná družstva, která se snaží umístit koule co nejblíže k cíli, který tvoří dřevěná kulička, tzv. prasátko. Princip hry je velmi jednoduchý, ale dokonalé zvládnutí techniky a taktiky vyžaduje pravidelný trénink. Výraznou předností této hry je to, že ho může hrát prakticky každý bez ohledu na věk.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x