Manželé Mirvaldovi z Valašského Meziříčí oslavili zlatou svatbu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Zlatou svatbu, tedy padesáté výročí oslavili manželé Karel a Zdeňka Mirvaldovi z Valašského Meziříčí. Prožili spolu více než 18 tisíc dní, řekl serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Lukáš Martinek.

Dvojice se před více než 50 lety vzala na valašskomeziříčské radnici. „Karel Mirvald a Zdeňka tehdy ještě Potočná se poprvé potkali na Rožnovských slavnostech v roce 1966,“ informoval o prvním setkání Martinek.

Karel pochází ze Sušic a později bydlel v Rožnově pod Radhoštěm. „Pracoval ve valašskomeziříčských sklárnách jako výrobce forem, než se posunul do pozice mistra. Zdeňka Mirvaldová je rodačka z Byniny, pracovala v místní Tesle,“ uvedl Martinek.

Mezi jejich společné koníčky vždy patřila hudba, toulky přírodou a Jawa 250, na které spolu podnikli řadu výletů. Mají spolu tři dcery, šest vnuků a pět pravnoučat. „Sňatek se uzavírá s cílem zůstat spolu po celý život. Být spolu v dobách dobrých i méně dobrých. Zdaleka ne všem párům je však dovoleno oslavit zlatou svatbu,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková.

Podle ní měli Mirvaldovi štěstí, že se mohou ohlédnout za padesátiletým společným životem. „Jejich manželství je pro všechny krásným příkladem,“ poznamenala Wojaczková. Maželé prozradili recept na dlouholeté spokojené soužití. „Celkovou pohodu dělá tolerance. A děti jsou to, co drží rodinu pohromadě,“ řekl Mirvald.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x