Busfest to rozjel v ulicích Zlína již po desáté!

ZLÍN - V sobotu 27.4.2019 měli návštěvníci možnost užít si největší jízdu tohoto roku. Uskutečnil se totiž 10. ročník ujetého hudobnÍho festivalu Busfest, který se odehrává na palubě jedoucích trolejbusů, které pravidelně rozproudí ulice Zlína.

Festival organizují stejně ujetí studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Program nastartoval ve 14:00 na točně pod sportovní halou ve Zlíně.

Atmosféru skvělého festivalu jednoznačně naznačil DJ Hlava. Z jeho setu bylo jasné, že o kvalitní hudbu v ten den nouze nebude. To také potvrdila velkolepá Starobrno Soutěž kapel, kde o prvenství bojovali mladé kapely Gender Question a Horizont. Vítězem se díky návštěvníkům Busfestu stala kapela Horizont. Na jízdy v trolejbusech pak točnu dokonale naladili svými kytarovými vazbami ostravští February. Ta pravá jízda ale začala v šest.

V prvním trolejbusu byl unikátní MC Gey, který zas svojskými rýmy a kvalitní party dal zabrat kolům i tlumičům. Druhý trolejbus otřásl Zlín v základech. Patřil totiž rockové skupině Baro Chandel, která svými silnými kytarami a skvělými vokály přivedla všechny do varu. Poslední interpreti zase rozvlnili kromě zlínské infrastruktury i návštěvníky 10. ročníku festivalu Busfest. Cocoman, Dr. Kary a Messenjah totiž přinesly pozitivní vibrace a kousek Jamajky svými reggae a dancehall skladbami.

Každá nezapomenutelná jízda si ale zaslouží kvalitní dojezd. Tím byla pro narozeninový ročník Busfestu afterparty ve zlínském klubu Fénix. České reggae stálice z busu skočili rovnou na klubové pódium a tak si uskupení Nevereš mohli návštěvníci užít opravdu do sytosti. Už známý DJ Hlava kromě točny rozhýbal i taneční parket svou hip-hopovou selekcí. Špičky na české i zahraniční drum and bassové scéně Mepham b2b Phonetick vlily do žil návštěvníkům novou krev a rozjely afterparty na plné obrátky. V tom pokračovali i publikem milovaní Gnrly Panterz, toto trio zahrálo basshouse, dubstep a trap.

Tento ročník se vydařil nad očekávání. Každý jeden interpret, návštěvník, sponzor i člen organizačního týmu pomohli vytvořit pro Busfest ty nejkrásnější kulaté narozeniny,“ zhodnotila celý festival Eliška Janáková, hlavní manažerka projektu.

Pro více fotografií a aftermovie celého festivalu sledujte busfest.cz, nebo festivalový Facebook nebo Instagram profil @ujetyfestival.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163455′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2316‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163455‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x