Zoo Zlín chystá kurzy tvarování bonsají i ukázky svatebních šatů

ZLÍN – Zoo Zlín chystá na květen několik akcí od vítání ptačího zpěvu přes tvarování bonsají až po ukázky svatebních šatů na zámku. Zoo to uvedla v tiskové zprávě.

V sobotu je na plánu vítání ptačího zpěvu. Zájemci mohou strávit tříhodinovou procházku s hlavním zoologem Kamilem Čihákem, se kterým budou pozorovat volně žijící ptáky. „Lidé se naučí rozpoznat je i podle zpěvu. Na závěr je připravená ukázka kroužkování ptáků,“ stojí ve zprávě.

Zájemci se sejdou v 5:30 u hlavního vstupu do zoo. Účast ale musejí potvrdit na emailu bujackova@zoozlin.eu.

Dne 18. května se uskuteční kurzy tvarování bonsají v zahradě Mu-Shin. K dispozici budou dva termíny, a to od 9:00 do 11:00 a od 12:00 do 14:00. Kurzy jsou určené především pro dospělé, u dětí je nutný minimální věk 12 let a doprovod dospělého člověka. Hlásit se je potřeba také u mluvčí zoo Romany Bujáčkové. O den později se pak v rámci Dne Japonska uskuteční japonský obřad čaje, výstava bonsají, ochutnávka sushi, ale připravené budou i zábavné dílny v japonském duchu.

Poslední květnový víkend budou v interiéru zámku Lešná k vidění dvě desítky svatebních šatů. Vystavené budou i svatební kytice a výzdoby. Součástí akce bude modní přehlídka a ukázka pánských svatebních obleků.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x