Lávka přes řeku Moravu opět slouží veřejnosti

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice otevřela opravenou lávku pro pěší přes řeku Moravu. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Vondrášek.

„Jsem opravdu rád, že se to povedlo. Jednalo se o náročné práce. Chtěl bych všem, kdo se na nich podíleli, poděkovat. A samozřejmě děkuji také za trpělivost občanům Kroměříže, kterým uzavření lávky přineslo potíže a omezení. Bohužel jsme nemohli postupovat jinak,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Oprava lávky stála zhruba sedm milionů korun, obstarala ji brněnská firma Mitrenga – stavby.

Lávka byla staticky zajištěna externími lany. Stavbaři zesílili stávající konstrukci lávky vnějšími předpínacími kabely složenými z mimořádně ochráněných předpínacích lan, která byla ukotvena za původní opěry. Lana se pod lávkou kříží a zajistila ji zespodu. Pracovalo se podle projektové dokumentace, kterou vypracovali odborníci ze stavební fakulty Vysokého učení technického v Brně.

Lávka byla od 15. prosince 2017 zavřená kvůli kontrole, kterou starosta nařídil poté, co se v Praze zřítila lávka postavená podobným způsobem.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x