Valašská zahrada otevře své brány už podesáté

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Od pátku 3. května se v rožnovském Sport campu uskuteční jubilejní desátý ročník zahradnických trhů Valašská zahrada. Zájemci o květiny, okrasné rostliny a další zahradní sortiment se mohou na trhy vydat až do neděle 5. května, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

Tři dny bude rožnovský Sport camp patřit zahradě a zahradnímu sortimentu. „Májové dny si v Rožnově užijí nejen zahrádkáři. Areál kempu bude zaplněn více než 120 prodejci, kteří mají připravenu bohatou nabídku zejména květin, okrasných dřevin, sadby zeleniny, bylinek, balkonovek i trvalek. Lidé si budou moci pořídit také již osázené závěsy s muškáty, petúniemi a jinými převislými květinami,“ uvedla za pořadatele Taťána Míčková-Muchová.

Ani letos nebude chybět oblíbená Poradna pro zahrádkáře, kde odborník Miroslav Frank zájemcům vysvětlí, jak vybrat správné stanoviště pro rostliny i jak o ně pečovat. O nemocech a jejich léčbě bylinkami bude s návštěvníky zase diskutovat Vanda Vrlová, valašská bylinkářka. Zahradnické trhy Valašská zahrada budou otevřeny vždy od 8.00 do 17.00 hodin.

„Pro dobrou pohodu bude hrát o víkendu rožnovský Navalentym,“ doplnila Taťána Míčková-Muchová, která zároveň upozornila, že všechny zakoupené vstupenky jsou slosovatelné a jeden z návštěvníků získá  1. cenu – zájezd v hodnotě 10 tisíc korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x