Otrokovická střední průmyslová škola má nové dílny za víc než 50 milionů

OTROKOVICE – Novou přístavbu s dílnami má Střední průmyslová škola Otrokovice. Investorem akce za 51,5 milionu korun byl Zlínský kraj, který získal 45 milionů z Integrovaného regionálního operačního programu, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z krajského tiskového oddělení.

Škola má pět nových dílen pro obory instalatér, autoopravář, gumař-plastikář, autoelektrikář, autoklempíř a případně elektrikář, ale také upravenou autodílnu. „Prohlédl jsem si zmodernizované dílny a jsem překvapen jejich vysokou úrovní. Líbí se mi, že zde studenti začínají od pilky a pilníku a postupují přes starší stroje, jako je třeba ruční střihačka na plech, až k technice, která je na velmi vysoké úrovni,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

Postup označil za správný. „Mladí řemeslníci se zde učí vše od základu, než přejdou na vyšší techniku a nové technologie,“ doplnil Čunek. Nová přístavba, která je napojená na školní pavilon A, má kromě pěti dílen i tři kabinety, čtyři sklady a sociální zázemí pro učitele. Všechny stávající i nové dílny mají bezbariérový přístup.

V severní části vznikla dílna v podobě garáže. „Ve stávající budově autodílny se vybouraly původní příčky, zrekonstruovaly se tam šatny, kabinety učitelů a sociální zařízení. Tím se prostor rozšířil o pracovní plochu s osazením nových stanovišť stávajících strojních celků, stanoviště plynové soupravy, obráběcích strojů, svařování a pracovních ponků,“ popsal Vandík.

Do autodílny vede nový příjezd, který umožňuje vjezd opravovaných vozidel. V dílnách zůstalo vybavení jako brzdová stolice, zvedáky, ekomycí box a zařízení pro výměnu pneumatik. Pro potřeby výuky je tam nové obráběcí zařízení.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x