Valašské Meziříčí dá 30 tisíc na kastraci koček

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Částku 30 tisíc korun vyčlenilo Valašské Meziříčí na kastraci koček. Majitelé mohou od města získat až 400 korun, pokud předloží doklad od veterináře, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí radnice Lukáš Martinek.

Příspěvek bude vyplácený od 29. května. „Chceme motivovat majitele, aby své kočky nechali vykastrovat. Omezíme tak nárůst opuštěných koťat a utlumíme populaci toulavých koček na území města,“ uvedla místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Příspěvky ve výši 400 korun bude radnice vyplácet od 29. května každou středu od 14:00 do 16:00 na odboru komunálních služeb. „Sídlí v budově na ulici Zašovská a je to číslo dveří 304,“ informoval Martinek.

Příspěvek dostanou pouze lidé starší 18 let s trvalým pobytem ve Valašském Meziříčí. „Povinnou přílohou žádosti je originál dokladu za provedený veterinární úkon. Veterinář musí mít platné osvědčení a musí mít číslo na razítku, ze kterého je zřejmé, že je veden na stránkách veterinární komory,“ upozornila referentka odboru komunálních služeb Zdenka Bartozelová. Doplnila, že finanční dar je možné poskytnout pouze v kalendářním roce, kdy se podle dokladu kastrace uskutečnila.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x