Městská policie Zlín rozšíří služby i do okrajových částí

ZLÍN – Městská policie rozšíří ve Zlíně služby i do okrajových částí. Od května do konce října tam bude v určené dny zajíždět jejich mobilní služebna, aby byla lidem k dispozici pro řešení problémů, řekl serveru Zlin.cz ředitel strážníků Milan Kladníček.

Strážníci hlídkují v příměstských částech po celý rok. „Nemají tam ale trvalé místo, kde by byli občanům pravidelně k dispozici pro řešení jejich záležitostí,“ uvedl Kladníček. Proto na to městská policie zareagovala vyčleněním dnů, kdy v okrajovýc částech použije mobilní služebnu.

Mobilní služebna je víceúčelová dodávka se skříňovou nástavbou. Bude přistavená v konkrétní lokalitě a bude tam vždy nejméně jeden strážník, v jehož působností se oblast nachází. „Z dosavadních zkušeností víme, že občané se na nás obrací nejen ve věcech týkajících se svého bydliště a okolí, ale také v záležitostech, s nimiž by dříve museli na spádovou okrskovou služebnu nebo do budovy ředitelství,“ objasnil Kladníček.

Mobilní služebna bude každé první pondělí v měsíci v době od 13:00 do 17:00 na Velíkové a každé druhé pondělí v měsíci na Mladcové. V Loukách budou strážníci každé první úterý v měsící a každou druhou středu budou zajíždět do Lhotky-Chlumu. První čtvrtek bude mobilní služebna v Jaroslavicích, druhý čtvrtek v měsíci v Klečůvce. Třetí čtvrtek připadá na Lužkovice a čtvrtý na Salaš. O plánované přítomnosti strážníků se mohou občané informovat i v kancelářích místních částí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x