Nové století, nová liga, nový trenér. Fastav hostí olomouckou Sigmu

ZLÍN - V mnoha ohledech je dnešní duel nadstavby středové ligové hladiny, kde se hraje o evropské poháry, velmi zajímavý. Jen si to pojďte vypočítat. Zlín hostí sousedy z Olomouce a bude to řež. Začíná v osmnáct hodin, buďte raději u toho než u fádní televizní obrazovky.

Pozoruhodné je třeba to, že jde o první mistrovský zápas druhého století zlínského fotbalu. To minulé končilo velkou slávou ve zlínském Městském divadle. Tam ještě kroužil kolem hráčů trenér Pivarník.

V úterý se s ním vedení klubu rozloučilo. Dnes vede do boje s Hanáky tým sedmatřicetiletý Jan Kameník, dosud v roli asistenta. Ve Zlíně za rok a fous stihl Páníka, Petrželu, Bílka i Pivarníka. To je tedy rarita.

S Olomoucí má ostrou premiéru coby „hlavas.“ „To víte, že cítím určité napětí, musíme jít do zápasu bez jakýchkoliv obav, my hrajeme doma a to, že je soupeř kvalitní, moc dobře víme. Připravíme se ale co nejlépe,“ hlásí Kameník. Kdoví, třeba hraje o prodloužení angažmá na hlavním postu.

První zápas nového století, hned v jiném režimu nadstavby.

„Velmi zajímavé, jinak by dávno nebylo oč hrát, je to takové pozoruhodné play off,“ těší se na zápas bývalý elitní střelec Ševců a dnes pravidelný divák Jiří Strnad.

Také Sigma má na trenérském postu docela „veselo.“

Šéf lavičky Václav Jílek nedávno prodloužil smlouvu na Andrově stadionu, ovšem nezapře, že mu kolem uší sviští laso made in Sparta, však už na Letné v roli asistenta působil. Kdoví, třeba mu coby dárek ke 43 narozeninám 16. května opravdu přistane nabídka z těžce zkoušené ale stále mimořádně ambiciozní Sparty.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x