Zima hlásí návrat, první květnová neděle v bílém

VSETÍNSKO - Radhošť, Pustevny, Kohútka, ale třeba také níže položený Troják. Zima se předvedla naplno. První májová neděle byla na mnoha místech díky sněhu hodně bílá.

„U nás je mlha, mírně pod nulou, turisté, kteří k nám zamířili, si určitě vyberou něco na zahřátí,“ informoval Zlin.cz provozovatel horského hotelu na vrcholu Radhoště Martin Trčka. Plánovaný nedělní výlet byl spíše pro velmi odolné, ale lidé si mezi Pustevnami a Radhoštěm ve více než tisícimetrové nadmořské výšce svůj cíl hledali, jako by se nechumelilo.

A ono  tam opravdu chumelilo. „Máme tu asi pět centimetrů úplně čerstvého sněhu, ráz krajiny se absolutně změnil,“ pozorovala nadílku Dita Korčák Hrtusová z areálu na Pustevnách.

Stejně tak se bíle barvily vrcholy Javorníků na Kohútce, ale například také středisko Troják, které je položeno pár metrů pod šestisetmetrovou hranicí.

„Hleděli jsme na sníh možná udiveně, kdo byl ale úplně překvapený, tak to byl náš Felix, tedy pětiměsíční štěně bernského salašnického psa. Je to pes hotelový a uvidíme, zdali ještě někdy zažije bílou májovou neděli,“ smál se jeho majitel Jakub Juračka, který provozuje zařízení tohoto horského střediska.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163461′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2320‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163461‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x