Radní upozornili na novinky v oblasti rozpočtového procesu města

ZLÍN - S účinností od 1. května byla zavedena novinka při zpracování rozpočtových opatření, která jsou v kompetenci Rady města Zlína na základě usnesení Zastupitelstva města Zlína. O co se konkrétně jedná, přiblížil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Jedná se o vyčlenění takzvaných technických změn rozpočtu do samostatného materiálu předkládaného na jednání rady. Tyto technické úpravy rozpočtu spočívají zejména ve změnách zařazení výdajů ve vazbě na účetní předpisy (např. investice x provoz) a změny výdajů dle odvětvového zařazení (např. silnice x chodníky) aniž by se změnila celková výše schváleného výdaje.

„Důvodem pro zavedení této novinky je zejména usnadnění a zjednodušení orientace v prováděných změnách rozpočtu pro nové zastupitele. V návaznosti na to se dále připravuje předkládání pravidelných měsíčních přehledů o plnění rozpočtu v jednoduché formě tak, aby členové zastupitelstva měli přehled o aktuálním vývoji plnění rozpočtu statutárního města Zlína,“ sdělil náměstek Bedřich Landsfeld, do jehož kompetencí patří ekonomika měst.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x