Vernisáž Martiny Liškové pořádá v Otrokovicích spolek Rozumění

OTROKOVICE - Už čtvrtým rokem je výtvarnice Martina Lišková členkou otrokovického spolku Rozumění. V úterý 28. května v 18 hodin uvede vernisáží svou tvorbu v Městské galerii Otrokovice, kde představí svá díla, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

„Veřejnost je na výstavu s názvem Pruhovaní, kterou pořádá Rozumění ve spolupráci s Otrokovickou Besedou a městem Otrokovice, srdečně zvána,“ oznámila Stehlíková.

Martina Lišková žije a tvoří ve Fryštáku u Zlína. Vystudovala Střední umělecko-průmyslovou školu sklářskou ve Valašském Meziříčí, následně Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně – obor Digitální animace a své studium zakončila Masarykovou Univerzitou v Brně. Od roku 2014 učí výtvarný obor na ZUŠ Rudolfa Firkušného v Napajedlech a předměty výtvarně zaměřené na ZŠ Zlín-Malenovice.

Autorka obrazů nejen ráda maluje, ale také modeluje a pořádá výtvarné dílny a externě výtvarně zpracovává rodokmeny. Pro její tvorbu jsou typická zvířata a pastelové barvy. Ač se můžou zdát její obrazy veselé až snové, ve zvířecích motivech často skrývá problémy současné společnosti a jejího osobního života. Nejčastěji pracuje s akrylem a temperou. Ve svých dílech i experimentuje s kašírkou – prostorovými detaily. Na svém kontě má na dvě desítky samostatných výstav.

Výstava Martiny Liškové je veřejnosti přístupná do 23. června 2019. Městská galerie je otevřena každý den kromě pondělí od 14 do 18 hodin. Vstup je zdarma.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x