Rožnovské parní léto přináší novinkově Pohádkový i Zpívající vlak

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Hned s několika novinkami přichází letošní třetí ročník série jízd historickými vláčky s názvem Rožnovské parní léto 2019. Parní vlaky budou opět brázdit koleje mezi Valašským Meziříčí a Rožnovem pod Radhoštěm, a to vždy v sobotu a pokaždé v počtu dvou jízd tam a dvou jízd zpět, řekl serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Každou ze čtyř sobot vás vždy vlaky zavezou do Rožnova pod Radhoštěm v den, kdy se tam koná zajímavá akce, a to například velký dětský víkend, Rožnovské slavnosti nebo Garden Food Festival s hvězdami pořadu MasterChef Česko 2019.

Město Rožnov pod Radhoštěm ve spolupráci s Českými drahami připravilo také na letošní sezonu 2019 sérii jízd Rožnovské parní léto. První jízda je na programu o posledním květnovém víkendu, v sobotu 25. května. Postará se o ni historická motorová mašinka Hurvínek, která doveze své pasažéry na Garden Food Festival.

Další tři jízdy již budou s parní lokomotivou a opět se budou konat vždy v sobotu, kdy se v Rožnově koná zajímavá akce. V sobotu 1. června pojede parní vlak do Rožnova, ve kterém se uskuteční Dětský den v městském parku a Pohádkový les s cílem na Jurkovičově rozhledně. Další dvě jízdy pak jsou na programu o prázdninách. „V sobotu 6. července zaveze parní vlak své pasažéry na Rožnovské slavnosti a v sobotu 17. srpna se můžete projet parním vláčkem na Starodávný jarmark do muzea. Každá z jízd má svoje kouzlo a určitě to stojí za to. Vezměte děti, vnoučky, rodinku a vyražte parním vláčkem do Rožnova,“ pozývá na Rožnovské parní léto 2019 destinační manažer rožnovské radnice Marek Havran.

Pokud bude po technické stránce všechno v pořádku, tři ze čtyř jízd pojede parní lokomotiva. Letos to ovšem poprvé nebude legendární Matěj, kterého čeká velmi náročná oprava kotle. „Náhrada za něj však bude velmi důstojná. Všechny tři parní jízdy do Rožnova obstará velká zelená lokomotiva 464.202 neboli Rosnička, která je u lidí a hlavně u dětí také velmi oblíbená,“ uvedl Martin Šůstal z Českých drah.

Letošní třetí ročník přináší také zajímavé novinky – Pohádkový vlak a Zpívající vlak. „Některé jízdy série Rožnovské parní léto 2019 budou doplněny speciálním doprovodným programem, který má za úkol pomyslně propojit jízdu s programem ve městě, který pak na jízdu navazuje. Takže například v sobotu 1. června, kdy pojede vláček na dětský den a Pohádkový les, se pasažéři již po cestě vlakem potkají s pohádkovými postavičkami a budou si moci třeba nechat namalovat tvář přímo za jízdy. V červencové jízdě (6.7.) zase bude ve vagonech znít hudba, která bude jakousi živou pozvánkou na velký mezinárodní folklorní festival Rožnovské slavnosti,“ prozradil novinky letošní sezony Marek Havran.

Jízdní časy Rožnovského parního léta 2019 jsou každou sobotu stejné: z Valašského Meziříčí se jede v 9.10 a v 13.10 hodin, zpět z Rožnova do Valašského Meziříčí se pak jede v 11.00 a v 15.00. Jízdenky je možné zakoupit také v předprodeji ve stanicích Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm, vždy přibližně měsíc před jízdou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x