Střechu rodinného domu v Bystřici pod Hostýnem pohltily plameny

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Krátce před druhou hodinou ranní přijalo krajské operační středisko na tísňové lince oznámení o požáru střechy rodinného domu v Bystřici pod Hostýnem.

K požáru ihned vyjely čtyři jednotky hasičů. Po příjezdu na místo velitel zásahu průzkumem zjistil, že se jedná o požár střechy rodinného domu, ve kterém žijí dva lidé. Ti v době příjezdu hasičů byli již mimo ohrožení života mimo dům. Zranění neutrpěli. Velitel zásahu si ihned na místo povolal další jednotky i výškovou techniku. Taktéž si vyžádal zástupce energetických služeb k odpojení elektrického vedení, umístěného na hořícím domě.

Postupně se na místo sjelo celkem sedm jednotek, a to profesionální hasiči ze stanice Bystřice pod Hostýnem, Holešova a Kroměříže. Dále dobrovolní hasiči z Bystřice pod Hostýnem, Holešova, Chvalčova a hasiči místního podniku z Bystřice pod Hostýnem.

K likvidaci požáru použili hasiči celkem pět proudů vody a uvnitř domu jeden vysokotlaký proud. Požár měli hasiči rychle pod kontrolou. Velitel zásahu tak již deset minut po druhé hodině vyhlásil lokalizaci požáru. Poté hasiči střechu domu kontrolovali termokamerou a dohašovali postupně skrytá ohniska. Nadále probíhaly dohašovací práce a velitel zásahu oznámil redukci sil a prostředků. Některé jednotky se tak začaly postupně vracet na své základny. Samotnou likvidaci však oznámil až po šesté hodině ranní. Poté se zbylé jednotky vrátily zpět na své stanice.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který provedl prvotní ohledání. Na místo se vrátí během dnešního dopoledne. Příčina požáru je zatím v šetření. Taktéž nebyla stanovena výše vzniklé škody.

Aktualizace 10:30 hod.

Vyšetřovatel hasičů stanovil jako příčinu vzniku požáru špatný technický stav komínového tělesa. Škodu předběžně vyčíslil na devět set tisíc korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x