Rožnov rozdělil na projekty spolků a organizací skoro sedm milionů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Skoro sedm milionů korun dal Rožnov pod Radhoštěm na 121 projektů spolků, organizací a fyzických osob. Peníze podpoří sport, kulturu i vzdělávací činnost, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Tomáš Gross.

Rozdělení peněz schválili zastupitelé. „Radnice přijala 127 žádosti v celkové výši 11,57 milionu korun. Některé projekty ale musely být z procesních důvodů vyřazeny, u řady dalších pak došlo ke snížení požadované částky s ohledem na celkový rozpočet, který byl pro tuto aktivitu pro letošní rok k dispozici,“ uvedla Lucie Vančurová z rožnovské radnice, která má programovou podporu na starosti.

Peníze se dostanou do různých odvětví. „Ve sportu dostalo podporu 68 projektů za 4,98 milionu korun, v kultuře 20 projektů za 802 tisíc korun, v životním prostředí jeden projekt za 8000 korun, v oblasti podpory seniorů uspělo pět žádostí za 450 tisíc, v oblasti komunitního života 12 projektů za 194 tisíc korun, ve vyhlášených oblastech podpora vzdělávacích činností 12 projektů za 114 tisíc korun a podpora spolupráce s partnerskými městy má podporu 106 tisíc na tři projekty,“ vyjmenovala Vančurová.

Podle ní město dále poskytuje v sociální oblasti příspěvek více než čtyři miliony pro Sdružení Mikroregion Rožnovsko, které rozděluje peníze ze všech obcí mikroregionu mezi poskytovatele sociálních služeb. Město také dotuje ledovou plochu více než čtyřmi miliony a na celoroční individuální dotace má vyčleněno 200 tisíc korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x