Silničáři zrekonstruují část silnice ve Stříteži nad Bečvou

STŘÍTEŽ NAD BEČVOU – Přes pět milionů korun bude stát rekonstrukce 400 metrů dlouhého úseku silnice ve Stříteži nad Bečvou na Vsetínsku. Práce se uskuteční za částečné uzavírky a provoz jedním pruhem budou řídit semafory, uvedlo Ředitelství silnic Zlínského kraje v tiskové zprávě.

Práce začnou 3. června a skončí do 31. října letošního roku. Investorem akce bude Zlínský kraj prostřednictvím Ředitelství silnic Zlínského kraje. Rekonstrukce se dotkne 378 metrů silnice číslo III/4868 a bude obsahovat i výstavbu nového prospustku. „Vozovka se rozšíří z 5,5 metru na 6,3 metru a ve směrových obloucích na 6,5 metru,“ stojí ve zprávě.

Pracovníci odfrézují krytové živičné vrstvy, odstraní konstrukci vozovky porušených okrajů, v místě rozšíření doplní konstrukční vrstvy a provedou pokládku obrusné a ložné vrstvy. Odvodnění zajistí podélný a příčný spád vozovky do příkopů a dešťových vpustí, které se připojí do nově vybudované kanalizace. Součástí bude úprava zastávkových pruhů, trvalého dopravního značení, ale také odstranění původního propustku a vybudování nového.

Stavba se uskuteční za částečné uzavírky silnice po polovinách vozovky. Vždy bude tedy průjezdný jeden jízdní pruh, přičemž dopravu bude řídit světelná signalizace.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x